English
Bulgarian French

Всички знаят, че крайното удоволствие от една радиовръзка е обменът на QSL картички, удостоверяващи валидността на даден контакт... Радиовръзката е кратка, а картичката е завинаги ! Повечето от нас предпочитат работата на радиостанцията, отколкото да попълват и изпращат потвърждения ( картички ) ... За това са QSL менажерите...hi. Ако и Вие сте от този тип оператори и желаете да имате повече време за работа на радиостанцията, а в същото време искате да сте коректни със своите кореспонденти, може да се обадите за допълнителна информация.


Искам отново да напомня на всички оператори, желаещи да получат QSL картички за по-долу изброените инициали, че могат да изпращат само директно: 4L1DW, A71EM, LZ1KOZ,LZ1KTR, LZ1OJ, LZ1W, LZ3FF, LZ3YP, LZ3YW, LZ3ZZ, LZ5W, OD5UR, OD5UU, RN9ATT, RX9AFQ, UK8IT, UK8IWT, UN5GC, UN9GC, UN9LEL, UN9LFF, UP5G, YC0KTS, YC4VD.

Не изпращайте Вашите картички през LZ QSL BUREAU ! Благодаря !НЯКОЛКО ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА КАК ДА ИЗПРАЩАТЕ ВАШИТЕ ДИРЕКТНИ ПИСМА, ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ НАЙ-ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ:

1. Попълвайте правилно и разбираемо само адресите на получател & подател.

2. НЕ пишете други неща като: инициал, пореден номер, данни за радиовръзката, какво прилагате в плика.

3. Когато изпращате Вашите писма до QSL менажер, НЕ пишете върху плика други имена или държави. Напишете САМО коректния адрес на менажера.

4. Когато изпращате писма до QSL менажер ВИНАГИ прилагайте обратен плик с попълнен адрес или стикер с Вашия адрес.

5. Когато използвате картичка, на която има отпечатани няколко инициала, ВИНАГИ отбелязвате само този, с който сте работили в дадения момент! НЕ изпращайте много картички в един плик, когато сте приложили пощенски разноски за отговор само на една такава!

6.Бъдете сигурни, че сте написали часа по UTC! НЕ използвайте локално време!

7. НЕ използвайте за обратен отговор пощенски марки от Вашата страна. Те са не използваеми в други страни!!! Използвайте само международни купони и в краен случай US & €. Проверете също дали дадена страна използва международните купони за обратен отговор. В България в момента са валидни само купоните с краен срок 31.12.2017.

8. Бъдете сигурни че сте залепили достатъчно пощенски марки на Вашия плик, който сте изпратили до даден менажер ( във Вашата поща ще ви кажат какво е необходимо ). НЕ е коректно менажерът да доплаща или да не получи изобщо Вашето писмо !

9. НЕ използвайте международни купони за отговор, които имат печат в десния долен ъгъл или в двата долни ъгъла. Те са невалидни !

10. Накрая, но не на последно място, до един месец НЕ изпращайте напомнящо писмо до менажера, че не сте получили отговор от него. В зависимост от експедицията или работата с някакъв специален инициал е необходимо време, докато менажерът получи лога, тъй като не всички използват Internet за това. А е необходимо и време за отпечатването на дадена специална картичка. Също имайте предвид, че не само Вие сте изпратили писмо до даден менажер.

РАЗБИРА СЕ, ИЗБОРЪТ Е ВАШ, ДАЛИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПО-ГОРЕ ПОСОЧЕНИТЕ СЪВЕТИ! НО ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ, АКО СПАЗВАТЕ ПОНЕ НЯКОИ ОТ ТЯХ, ЩЕ ПОВИШИТЕ ПРОЦЕНТА НА ВАШАТА ПОТВЪРЖДАЕМОСТ!

 

 

© 1991-2015LZIYE PRINT SERVICE All rights reserved